JOPEDK's blog

Norman Conquest...  og alle de andre.

 

Jeg har for nylig været sammen med gamle klassekammerater, i forbindelse med vort 50 års skolejubilæum.

Eet af de emner der dukkede op gentagne gange blandt drengene var "Norman Conquest".

"Var der ikke noget med dig og Klaus og Norman Conquest  ?

 

Jo, det var der.

Norman Conquest var helten over alle helte. Han optrådte i henved 80 romaner.

Første gang i 40'erne, derefter genoptrykt i flere udgaver gennem 50'erne og 60'erne.

Historierne blev trykt i romanhæfter: "Sort Maske",  "Den gule serie",  "Den blå serie" og mange flere.

Senere blev alle titler udgivet i en selvstændig serie, Norman Conquest.

Jeg tror ikke nogen har tal på oplagsstørrelser.

"Det er kiosk litteratur" sagde min dansklærer,  "det bliver læst, glemt og smidt ud."

Det kan godt være han havde ret, for på trods af de mange udgivelser er bøgerne næsten ikke til at opdrive i dag.

Jeg har dem alle sammen i forskellige udgaver og forskellige format.  Jeg har læst dem alle sammen flere gange, og jeg har gemt dem godt.

Men nu er tiden altså inde til at skille sig af med bøgerne. I min oprydning, og salg af bogsamlingen er jeg nået til kiosk litteraturen.  Derfor sælger jeg nu  Hele serien Norman Conquest sammen med andre serier fra den tid:  Coyote-bøgerne,  Legionær-bøgerne, serien om Den Sorte Pirat,  Rocambole , Doktor Nikola og Den Røde Pimpernel.

Det er med vemod, men på den anden side frigør det 3 hylde-meter, som kan fyldes op med andre bøger, som endnu ligger gemt i flyttekasser,

Samlere står i kø, for at anskaffe sig disse bøger, så jeg er ikke i tvivl om at de finder en ny, god reol.

I første omgang er serierne på auktion - senere bliver de evt. annonceret til salg her på webshoppen.

 Mangler du lidt spænding til de kommende vinterdage, så er det nu, du skal handle,

John

 

'Check auktionssiden her:  Auktioner på QXL

Forleden fik jeg en invitation til en koncert i Vestervig Kirke med spillemanden Peter Skaarup, spillemand gennem 85 år.

 

Ham kender jeg..  jeg har en bog.... og så dykkede jeg ind på hylderne og på bagerste række stod den : Spillemanden fra Skaarupøre , skrevet af A.E.J.L. (Emil Larsen) og trykt i 1946.

Det var så ikke en bog om Peter Skaarup, men da jeg nu havde fundet den frem læste jeg den igennem, for at opfriske hukommelsen.

Det er en bog om spillemanden Johan Nielsens liv i Skaarup på sydfyn.

Johan Nielsen (1789-1867) var verdensberømt på de kanter, men ikke som spillemand. I en ung alder hængte han violinen på væggen, da han blev kristiligt vakt. Som prædikant fik han mange fjender fra den etablerede kirke, og måtte en overgang i fængsel.  Han havde megen kontakt til to andre - senere kendte mænd: Peter Larsen Skræppenborg og Anders Larsen fra Gamborg ved Middelfart.  Her blev mit lokalhistoriske gen vakt til live. Anders Larsen Representerede  Middelfartkredsen i Folketinget i 1853-1858...  men det er en helt anden historie.

 

Hele historien om Johan Nielsen kan læses på en fin hjemmeside fra Svendborg Historie http://www.svendborghistorie.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=142:spillemanden-fra-skaarupore-johan-nielsen&catid=12:personalhistorier&Itemid=19

 

eller læses i bogen "Spillemanden fra Skaarupøre"     

(find den her i webshoppen under Biografier / Erindri )

"Der spindes en ende"   af  Dines Skafte Jespersen.

Under gennemgangen af bogsamlingen, faldt jeg over en lille bog i privat indbinding og med

"Der spindes en ende"   i guldtryk på ryggen.

Det viste sig at være en selvbiografisk rejsebeskrivelse fra en sejltur i de danske farvande.

Forfatteren er hovedsalig kendt for at skrive børnebøger - mest kendt for Trolde Pus bøgerne, så denne bog var lidt anderledes.

Interessant er det at han i et kapitel beskriver et besøg hos fisker Lars Lillelund i Båring Vig.

Han beskriver den årlige kapsejlads, der foregår blandt sildefiskerne i Båring / Middelfart.

Jeg blev fanget af fortællingen fordi jeg dagen før netop have læst om sildefiskernes kapsejlads i en artikel på Asperup-Roerslev Lokalarkiv.

http://www.ar-arkiv.dk/index.php/diverse-artikler/135-de-gamle-fiskere-og-laemolen-ved-baaring-vig#top

..  Og således et eksempel på, hvorfor det tager så lang tid at sætte mine bøger til salg på webshoppen. Der er altid et eller andet jeg lige skal have check på, inden jeg evt. skiller mig af med bogen. Cool

 

Se bogen her: Biografier / Erindri   Den er stadig læseværdig.

 

 

Alistair Maclean var tredsernes absolutte topseller af spændingsromaner. Han har skrevet 29 romaner, begyndende med "H.M.S. Ulysses"  i 1955 og sidste bog "Santorini" 1986. Mange af hans bøger er filmatiseret.  Foruden  spændings-romanerne skrev Maclean 2 biografier: Lawrence of Arabia (1963) samt Captain Cook  (1972)  Alistair Maclean døde i 1987.

Efter Macleans død, er der udsendt adskillige romaner, der alle hævder at være en "færdiggørelse" af forfatterens påbegyndte manuskript.  I realiteten har Maclean blot bidraget med en arbejdstittel og en idé.

I 1980/81 skrev Maclean et film-manuskript til en film "Airforce one is down"  (Gidselflyet)  Det var planen at filmen skulle efterfølges af en TV-serie med samme hovedfigurer fra organisationen UNACO.  TV-serien blev aldrig realiseret, men film manuskriptet til andet afsnit, blev filmatiseret som "Hostage Tower" - (Gidseltårnet) .  De to film manuskripter blev senere omskrevet af forfatteren John Denis og udgivet som Alistair Maclean's .  Maclean var ikke tilfreds med  forløbet, og forbød udsendelse af flere titler i denne serie, så længe han levede. Efter Macleans død blev serien så genoplivet, og forfatteren Alistair McNeill har udsendt 7 titler i serien. Forlaget blev dog i retten dømt for at vildlede læserne ved at lade McNeill's navn stå med små bogstaver og Maclean's være det fremtrædende. Fra 3. tittel er det således McNeill's navn der er det fremtrædende på bogens forside.

Da McNeill stoppede med denne serie for at skrive sine egen romaner, fik forlaget en ny forfatter, Hugh Miller, til at skrive yderligere 2 titler i serien Maclean's .....

En anden TV-serie, der ikke blev til noget var "Golden Girl" , skrevet af Maclean i 70'erne. Rettighederne til filmen blev overdraget til Macleans ekskone, ved en skilsmisse, men hun udnyttede dem aldrig, i 1989 blev rettighederne tilbagekøbt af Macleans dødsbo, og tre titler blev udsendt i serien "Golden Girl"  - skrevet af Simon Gandolfi.

Den seneste i rækken af forfattere, der følger i Macleans spor er Sam Llwellyn, der i 1996 udsendte "Storm Force from Navarone"  en roman med de 3 overlevende fra "Styrke 10 fra Navarone".

Gad vide om det så er det sidste vi har set til Maclean's ....   Hans navn gør det ikke alene, de nye "medforfattere" er ikke lige gode til at ramme den oprindelige stil.

 

Kig i webshoppen. Alle Macleans bøger er til salg, og en del af bøgerne udsendt efter hans død. Ikke alle de nye titler er udsendt på dansk.

Check http://www.fantasticfiction.co.uk/m/alistair-maclean/ for komplet fortegnelse på engelsk.

 

  

Jeg lægger ud med de gode klassiske forfattere på webshoppens hylder:  Agatha Christie, Georges Simenon, Edgar Wallace, ...David Hume !!

- og hvem er så det?

Googler man David Hume får man et utal af artikler om den store engelske filosof David Hume, der levede 1711-1776.....   ham er det ikke.

Forfatteren John Victor Turner (1900-1945) skrev under pseudonym David Hume bøgerne om Cardby og Søn.

Som dreng læste jeg alle hans bøger med stor fornøjelse, men i dag virker de lidt "gammeldags".

 

Jeg kan trygt anbefale at læse serien igen, ren nostalgi Cool

Nyeste kommentarer

19.02 | 16:38

Desværre har jeg ingen "Gammel Pot" album på lager. Men tak for spørgsmålet.

...
19.02 | 08:59

har du Gammel Pot tegneserier
? Jørgen.

...
07.02 | 18:57

Hej John
I går bestilte jeg bøger, men har ikke modtaget en kvitteringsmail. Sker det aurtomatisk eller venter jeg blot tålmodigt på et svar fra dig?
Bente

...
30.11 | 13:51

Hjemmesiden er lidt ustabil i dag. der er flere ting der ike fungerer korrekt. Jeg håber at få det fixet
til i morgen.

...
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE